vrijdag 28 oktober 2016

Lekker wandelen?

Goed idee, lekker wandelen. Maar éérst even lezen wat er te zien valt. Dat kan op de nieuwe publieksborden die ik schreef voor Geldersch Landschap en Kasteelen. Die organisatie beheert ruim honderdvijftig natuurgebieden, landgoederen en kastelen. De borden hebben een nieuwe vormgeving en de tekst is aanzienlijk puntiger dan voorheen. Veel research en een leuke oefening in kort en aantrekkelijk schrijven. De vormgeving is van Jennie Burgers van GLK.

maandag 17 oktober 2016

Live Magazine: Werk-event

















Met het team van Live Magazines waren we op visite bij een ROC in Amsterdam-West. We maakten daar in één dag een verslag van een event waarop de Onderwijsraad een rapport presenteerde over de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Een grote groep mensen (meer dan één miljoen!) dreigt tussen wal en schip te vallen: schoolverlaters met een kleurtje, mensen met een beperking, 50-plussers. Werk aan de winkel voor beleidsmakers en bestuurders!


dinsdag 11 oktober 2016

Unie van Waterschappen





















Voor het vakblad 'Waterschap' van de Unie van Waterschappen schreef ik een artikel over de 'aquafarm'. In zo'n 'farm' kun je waardevolle grondstoffen uit afvalwater halen. Bijvoorbeeld voor voedingsmiddelen, medicijnen of –jawel– parfums. Het idee is nog in de onderzoeksfase, helemaal aan het begin van de 'innovatiefunnel', zoals een van de geïnterviewden me uitlegde. Het artikel is hier te lezen. Het artikel kwam ook in het Jaarbericht 2016 van Waterschap Rivierenland terecht.


maandag 10 oktober 2016

NAK 12 fokking A



















Het kostte wat moeite, de productie van dit dertiende nummer van de Nieuwe Arnhemse Krant. Tegenslag op tegenslag. Het ging pas een beetje lopen toen we besloten deze editie dan maar '12A' te noemen. In dit nummer een excursie naar Arnhem-Zuid, typograaf Martin Majoor die vertelt dat letters 'eigenlijk onzichtbaar' moeten zijn en veel veldonderzoek naar festivals en evenementen die onze stad afgelopen zomer hebben geteisterd.

Oja, we hebben geldgebrek (we krijgen geen subsidie ofzo). Zo erg dat we onze medewerkers niet kunnen betalen. Dus word NAK-makker of koop een LIKE op de achterkant van het volgende nummer. We hebben het hard nodig!