donderdag 28 april 2016

Live Magazine Luchtmacht


























Op vliegbasis Gilze-Rijen maakten we in één dag een magazine over een groot luchtmachtsymposium. Het team van Live Magazines kreeg na afloop een aardig mailtje van één van de sprekers, de Vlaamse wetenschapper Stephan de Spiegeleire.

Hij schrijft: "Eerst en vooral een compliment voor wat jullie gepresteerd hebben. Echt top. Het feit alleen al dat jullie het klaar krijgen om zo iets op tijd aan de mensen mee te geven op diezelfde dag is op zichzelf ongelofelijk indrukwekkend. Maar ik stond echt ook versteld van de kwaliteit van het gehele product: de vormgeving, de foto's - maar vooral ook de inhoud!"

Kijk, dat horen we graag. Het magazine is hier te bekijken. De vormgeving is van William van Giessen, de fotografie van David Jagersma.




woensdag 20 april 2016

Donnerwetter-krant


























De Arnhemse band Donnerwetter heeft een nieuw album gemaakt, Pavlov Beauty Saloon. Dat wordt gevierd met een mega-feest, 'Donnerwetter-day', waar zo'n beetje alle creatieven van Arnhem present zijn.
Voor de bijbehorende krant schreef ik een artikel over vroeger (hoe het toeging rond jongerenblad De Lokstem) en over nu (over de Nieuwe Arnhemse Krant, eigenlijk net zoiets). Opa vertelt! De vormgeving is van Dozwilliam van Giessen.


donderdag 14 april 2016

Live Magazine Onderwijsinspectie













De ongelijkheid op Nederlandse scholen neemt toe. En dat heeft vooral te maken met het opleidingsniveau van de ouders. Bij gelijke talenten krijgen kinderen van hoogopgeleide ouders méér kansen dan die van laagopgeleide ouders.

Dat was de boodschap op een groot jaarlijks symposium van de Inspectie van het Onderwijs. Een boodschap die later in de pers breed werd opgepakt. Met het team van Live Magazines maakten we in één dag een verslag van de bijeenkomst. De foto is van David Jagersma.  



donderdag 7 april 2016

Live Magazine ROC Flevoland




















Almere kampt met een hoge 'schooluitval', leerlingen die zonder diploma het onderwijs verlaten. Het werkveld ging samen met het bestuur van de stad Almere in gesprek over de aanpak van dit probleem. Wij maakten er met het team van Live Magazines in één dag een verslag van. Het symposium werd gehouden op de 28e verdieping van het WTC van Almere. Halverwege de hemel ongeveer. De fotoos zijn van David Jagersma, de opmaak is van Joost van der Steen.


vrijdag 1 april 2016

Live Magazine VO-raad















De VO-raad (de branchevereniging van het voortgezet onderwijs) vierde zijn tiende verjaardag met een groot congres en een beurs voor schoolleiders en schoolbestuurders. Met het team van Live Magazines maakten we daar in één dag een verslag van.

De 'Live Magazines Gadget Award' ging ditmaal naar een linnen tasje met de opdruk 'alleen mijn tas is stoffig'. De foto's zijn van David Jagersma.