maandag 22 december 2014

Vakblad Unie van Waterschappen

De UvW geeft een vakblad uit voor de waterschappen. In dit themanummer schreef ik een artikel over een (bij uitzondering, zou je haast zeggen) wél goed gelukt ICT-project bij een overheidsinstelling. Technische kost door techneuten die ik in normale mensentaal laat uitleggen wat ze nu eigenlijk doen.



dinsdag 16 december 2014

Relatiemagazine Waterschap

'Het is niet echt een sexy onderwerp...' zegt deze watercoördinator over werken aan het riool. 'Maar als je ooit in India bent geweest begrijp je het belang van een goed werkend rioolsysteem.' Ze zegt dat in het coverartikel dat ik schreef voor de Waterbalans. Dit is het laatste papieren nummer, de relaties worden voortaan digitaal op de hoogte gehouden van waterzaken.

Verder hield ik voor dit nummer een interview met twee hoofdrolspelers bij de ietwat omstreden noodevacuatie van het dorpje Ochten tijdens het hoogwater van 1995. 'Ik zou het vandaag wéér doen' zegt de voormalig burgemeester die destijds het voortouw nam. Tijdens de evacuaties in het rivierengebied verlieten zo'n 250.000 mensen huis en haard, het was de grootste na-oorlogse evacuatie in ons land.


De vormgeving van de Waterbalans is van Het Lab, de fotografie van Peter Venema.

woensdag 10 december 2014

De Levende Natuur


Dit vakblad voor natuurbehoud en natuurbeheer heeft een special over Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Ik redigeerde een diepgravend artikel van Monique Kokke (hoofd bezoekersmanagement) en Henk Beukhof (adjunct-directeur van het park). Een stevig stuk over de historische wortels van één van de grootste recreatieve attracties op de Veluwe en over het delicate evenwicht tussen recreatie en natuurbeheer in het park.