vrijdag 31 oktober 2014

Nieuwe Arnhemse Krant

Ja daar is 'ie weer! Het zevende nummer van ons onvolprezen rebellenclubblaadje de NAK. In dit herfstnummer nemen we het te-pas-en-te-onpas uitbrengen van 'manifesten' door Arnhemse groeperingen op de hak. En we breken een lans voor de beeldententoonstelling Sonsbeek 2016. En verder natuurlijk weer veel gein en ongein over het Arnhemse culturele wereldje. Dus: pak die NAK!

Erfgoedcentrum

In het Erfgoedcentrum in Rozet wordt het 'verhaal van Arnhem' verteld. Het Erfgoedcentrum is het voormalige historische museum van Arnhem, het is gevestigd in de benedenverdieping van het prijswinnende Rozetgebouw.

Ik redigeerde de tekst van de folder en maakte die wat wervender. Het Lab zorgde voor foto's en vorm.

donderdag 23 oktober 2014

Animatiefilms

Ontwerpbureau Het Lab maakte leuke animaties over het werk van het waterschap. Ik schreef daarvoor de commentaarteksten. Er zijn drie filmpjes: één over dijken, één over waterbeheer en één over waterzuivering.

De filmpjes zijn via een QR-code te bekijken op de smartphone. Die code's komen op (onder meer) informatieborden in het werkgebied van Waterschap Rivierenland.

woensdag 22 oktober 2014

Live Magazine Vlaanderen

Onder de naam 'Flanders Synergy' wordt er in Vlaanderen hard gewerkt aan arbeidsinnovatie. Bij de vijfde verjaardag van dit actieve platform maakten we met het team van Live Magazines een 'web-app' van het verjaarspartijtje: een congres met lezingen, presentaties en workshops over nieuwe manieren van werken bij overheid, industrie en bedrijfsleven.

Het resultaat van een dagje stevig doorbikkelen is hier te zien!

   

vrijdag 10 oktober 2014

Facing Pages

Arnhem is de thuishaven van een drukbezocht festival: Facing Pages. Het is een tweejaarlijks evenement rond 'independent magazines'. Internationaal, dus alles gaat in het Engels.

Voor de eindpublicatie van het festival schreef ik een aantal artikelen, zoals dit verslag van de presentatie van bladenguru Simon Esterton. Hij gaf aan de hand van het thema 'escapism' een inkijkje in de ongelofelijke hoeveelheid bladen die buiten de mainstream worden uitgegeven.

De vormgeving is van studenten van ArtEZ, de vertaling van Anne Elshof. Facing Pages is een initiatief van O.K. Parking en Tanja Koning.

woensdag 8 oktober 2014

Live Magazine Gedragstherapie

Ongeveer de helft van de mensen krijgt ooit te maken met een psychische stoornis. In veel gevallen valt daar iets aan te doen met 'cognitieve gedragstherapie' (CG).

De beroepsvereniging van CG-therapeuten organiseerde in september een congres over deze pragmatische vorm van therapie.

Met het team van Live Magazines maakten we daarvan online een verslag.