maandag 14 juli 2014

Zuinig spuiten

Als je veel praat met boeren begrijp je dat het lastig ligt: het gebruik van 'gewasbeschermingsmiddelen' (lees: landbouwgif) is voor de traditionele akkerbouwer noodzakelijk om rendabel te kunnen boeren.

De man die ik hier interview doet dat met zo min mogelijk belasting voor het milieu. Zijn spuitmachine doseert nauwkeurig en zorgt dat het (dure) middel op het gewas komt en niet in de lucht of in de sloot.

Door hem aan het woord te laten in dit vakblad hoopt Waterschap Rivierenland dat meer boeren op deze manier gaan werken.

donderdag 10 juli 2014

Praten over water...

De gemeente krijgt zwaardere taken. Dan is het makkelijk om 'bekende' dossiers over het hoofd te zien. Toch is het voor wethouders die zich bezighouden met waterbeheer, ruimtelijke ordening of rioolbeheer belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de plannen van het waterschap. Water is géén business as usual, maar een snel veranderend beleidsterrein waar veel geld in omgaat. Dat krijgen de nieuwe colleges van B&W uitgelegd tijdens een aantal kennismakingsmiddagen. Ik schreef de tekst voor de uitnodiging zo urgent en inhoudelijk mogelijk, Het Lab verzorgde de vormgeving.

donderdag 3 juli 2014

Nieuwsbrief Dijkbewaking

Je hebt er als doorsnee stadsbewoner geen weet van, maar bij hoogwater gaat er een leger aan dijkbewakers op pad om ons te beschermen tegen overstromingen. In Gelderland alleen al zijn bij hoogwater een paar honderd vrijwillige 'dijklopers' actief.

Die krijgen twee keer per jaar een Nieuwsbrief Dijkbewaking. Met interviews, leuke weetjes en verhalen over het werk. Voor dit nummer schreef ik alle artikelen, de vormgeving is van Het Lab.