woensdag 25 juni 2014

Interview Agrarisch Inzicht

Voor dit hoofdartikel van Agrarisch Inzicht interviewde ik een boomkweker die duurzaam onderneemt. Zijn bedrijf van ongeveer 150 medewerkers voert het Milieukeur. Dat kost hem geld, maar steeds meer van zijn afnemers vragen om zo'n certificering. Bovendien vindt deze ondernemer het vanzelfsprekend om oog te hebben voor het milieu.

Dat is een boodschap die Waterschap Rivierenland graag wil uitdragen. Het waterschap is immers verantwoordelijk voor oppervlaktewater met zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen en meststoffen.

dinsdag 24 juni 2014

Nazorg Bodem nieuwsbrief

Voor Nazorg Bodem redigeer ik de tekst van een regelmatig verschijnende Nieuwsbrief. Een oefening in het leuk en leesbaar maken van soms behoorlijk technische tekst.

Nazorg Bodem verzorgt de langdurige nazorg van vervuilde bodemlocaties. Veel van die locaties zijn 'ingepakt' –geïsoleerd van de omgeving– en worden bewaakt op lekkage. Dat vraagt om knappe staaltjes hogere ingenieurskunst!

De vormgeving van de nieuwsbrief is van Het Lab.

maandag 23 juni 2014

Nieuwe Arnhemse Krant #6

Nummer 6 van de Nieuwe Arnhemse Krant is verschenen! In dit oldskool papieren krantje over cultuur in Arnhem belijden we hartstochtelijk ons JA tegen Arnhem als cultureel epicentrum van Gelderland en de rest van de wereld.

Inmiddels verschijnt de NAK in een ontzagwekkende oplage van 10.000 stuks. We maken de krant met een grote groep schrijvers, tekenaars, fotografen en andere liefdewerk-oud-papier-types onder de bezielende leiding van hoofdredacteur Cile Schulz.

Zoek 'm op en lees 'm stuk, ouwe! (De foto is gejat van William van Giessen van O.K. Parking.)

vrijdag 20 juni 2014

Live Magazine Omgevingsmanagement

We waren met het team van Live Magazines ditmaal in Den Bosch. Daar maakten we in één dag een verslag van een bijeenkomst van 'omgevingsmanagers'.

Die zijn gespecialiseerd in het managen van de omgeving van grote bouwprojecten: omwonenden, gebruikers, betrokken burgers en de vele vele partijen die in Nederland-overlegland betrokken zijn bij de aanleg van –bijvoorbeeld– een snelweg of een brug.

De webapp van de bijeenkomst is hier te zien. De fotografie is van Mascha Bakker, de vormgeving van Joost van der Steen en William van Giessen.