maandag 28 april 2014

Handel is ook hulp


Het CBI is een agentschap van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit 'Centrum tot Bevordering van de Import uit ontwikkelingslanden' maakt zich sterk voor –u raadt het al– import uit ontwikkelingslanden.

Handel is ook hulp. Tijdens een werkconferentie gingen beleidsmakers en vertegenwoordigers van bedrijfsleven en NGO's in gesprek over hoe dat beter kan. De resultaten werden aangeboden aan minister Ploumen.

Met het team van Live Magazines maakten we in één middag een verslag. Dat is –in de vorm van een web-app– hier te zien. 

dinsdag 15 april 2014

Greening the City

Met het dreamteam van Live Magazines maakten we in één dag een verslag van de bijeenkomst Greening the City in het landelijke Klarenbeek. De dag werd georganiseerd door de koepel van het groene onderwijs in Nederland, de AOC Raad.

Ik vond vooral het verhaal van landschapsarchitect Niek Roozen verbluffend: in miljoenensteden in China worden –niet gehinderd door vertragende inspraak– 'groene' woonwijken op een werkelijk onvoorstelbare schaal uit de grond gestampt.

Lees hier het verslag als web-app.

dinsdag 8 april 2014

Relatiemagazine waterschap

De waterschappen zijn de laatste tijd flink in het nieuws, en niet zo positief. De organisaties zouden in zichzelf gekeerd zijn en bestuurd worden door 'grijze mannen van boven de 60'...

Dat is niet mijn indruk. Het gaat zéker niet op voor de mensen in de uitvoer. Dat zijn betrokken en enthousiaste professionals, en best vaak vrouwen. Dat 'in zichzelf gekeerd' valt ook reuze mee. Dat is te zien aan dit relatiemagazine dat Waterschap Rivierenland uitgeeft.

Voor dit nummer maakte ik het coverartikel over een gemeentelijke milieuwerker en ik interviewde (onder meer) de burgemeester van Veghel. De vormgeving is van Het Lab.


vrijdag 4 april 2014

Live Magazine Gemeenten

Er is de laatste tijd veel over te doen: de gemeenten in Nederland krijgen er taken bij en moeten dat met minder geld doen. Om daar klaar voor te zijn wordt er achter de schermen van het lokale bestuur hard gewerkt.

Onder meer met congressen georganiseerd door KING (Kwaliteits Instituut Nederlandse Gemeenten). Met het team van Live Magazines maken we daar in één dag een verslag van. Het resultaat is hier te zien.