donderdag 13 december 2012

Kerstkaart

Waterschap Rivierenland bedankt haar medewerkers voor de inzet in 2012. Die medewerkers fungeren als 'sterren' op deze door Het Lab bedachte kerstkaart.

Ik schreef uit naam van de dijkgraaf het tekstje achterop. "Jullie doen je werk met liefde en vakkennis. En met het besef dat je je inzet voor een groter geheel: een gezond, leefbaar en veilig rivierengebied. Die inzet wordt gewaardeerd. Daar zijn we trots op." Misschien een tikje sentimenteel, maar dat mag in deze donkere dagen best.
 

woensdag 12 december 2012

De Nieuwe Arnhemse Krant


 
Nieuw! Een krantje over jonge initiatieven op het gebied van kunst, cultuur en andere inspirerende zaken in de stad. Met de NAK geven we als papieren platform ruimte aan de humuslaag van creatief Arnhem.

De NAK is bedacht door O.K. Parking, Martijn Brugman en mij, en wordt gemaakt door een horde vrijwilligers: schrijvers, tekenaars, fotografen. Geld is er niet, dus het is weer oldskool-D.I.Y. liefdewerk-oud-papier.


In dit 'extra dikke zomernummer' veel beeld van Arnhemse makers. Verder schrijven we over streetart op een telefooncel; over gruntende muziekfans; plekken met potentie en over de dichtersbattle tussen ons mooie Ernem en die stad daar in het zuiden, Nijmegen. Nijmegen won, maar Arnhem heeft de NAK.

vrijdag 7 december 2012

Personeelsblad bouwbedrijf

Voor het winternummer van De Spatpen bezocht ik een aantal bouwplaatsen van Van Wijnen Oost. Hier zijn ze aan de slag met reusachtige ondergrondse opslagkelders voor drinkwater.

De betonnen wanden van die 'reinwaterkelders' worden in één keer gestort. Daar heb je buitenformaat bekistingen voor nodig. De helft van zo'n bekisting staat hier op de bouwplaats.

Ik schrijf voor ieder nummer van De Spatpen een aantal reportages en redigeer de rest van de inhoud.
De vormgeving is van Rob van den Broek van Enkoo.

maandag 3 december 2012

Live Magazine Gent

De Vlaamse sociaaldemocratische partij (sp.a) hield in Gent een 'visiedag'. Met het team van Live Magazines maakte we daar een verslag van.

Topper van de dag: het gesprek tussen Diederik Samsom en de Vlaamse socialistische voorman Bruno Tobback. Een dagje flink doorbuffelen met een mooi magazine als resultaat!