dinsdag 30 oktober 2012

Live Magazine Flanders Synergy

Met een grote ploeg schrijvers, fotografen en vormgevers maakten we in Brussel een Live Magazine tijdens een congres van 'Flanders Synergy'.

Dat is een organisatie die zich sterk maakt voor sociale innovatie. Mijn zelfopgelegde geheime opdracht: zo vaak mogelijk het mooie Vlaamse woord goesting de tekst inschrijven.

De vormgeving is van O.K. Parking, het blad staat hier online.



vrijdag 12 oktober 2012

Agrarisch Inzicht

Voor het magazine 'Agrarisch Inzicht' van Waterschap Rivierenland ben ik een dag op pad geweest met Duitse en Nederlandse boeren. Op de foto hiernaast krijgen we uitleg over bodemprofielen in een akker. Over zo'n dag schrijf ik een pakkende reportage, leuk om te lezen voor agrariërs én beleidsmakers.

Het waterschap doet veel aan voorlichting, over bijvoorbeeld het verstandig gebruiken van gewasbeschermingsmiddelen. Daar kan de boer zijn voordeel mee doen –in economische zin– terwijl het oppervlaktewater schoner wordt. En dat is weer in het belang van het waterschap. Een mooi gevalletje 'win-win'. De vormgeving is van Het Lab.

woensdag 3 oktober 2012

Live Magazine RIBW

Meestal maken we een Live Magazine in één dag. Ditmaal duurde het event een hele week. In het magazine doen we verslag van heel veel activiteiten voor cliënten van het RIBW. Dat is een instelling voor beschermd wonen voor mensen met een psychiatrische achtergrond.

Leuk om te doen, en roerend om te zien met hoeveel liefde en energie er met deze mensen wordt gewerkt. De vormgeving is van O.K. Parking, ik was op pad met fotograaf Masha Matijevic.