donderdag 28 juni 2012

Personeelsblad bouwbedrijf

Voor het zomernummer van personeelsblad 'De Spatpen' bezocht ik weer een aantal bouwlocaties van Van Wijnen. Zoals hier in Nunspeet, waar gewerkt wordt voor babyvoedingproducent Nestlé.

Ik probeer altijd minimaal één typisch 'bouwwoord' op te pikken. Dat was ditmaal 'achterhout'. Dat zit achter een wandplaat, je hangt er bijvoorbeeld een wastafel aan op.

Naast reportages en interviews voer ik eindredactie over het blad. De vormgeving is van Nijhuis + Van den Broek.

donderdag 21 juni 2012

Bedrijfsbrochure Nazorg Bodem

Het is een erfenis uit het verleden: bodemverontreiniging. Een hele bedrijfstak houdt zich inmiddels bezig met het in kaart brengen, saneren en beheren van een deel van de ongeveer 600.000 (!) vervuilde locaties in ons land.

Nazorg Bodem neemt de zorg voor zo'n locatie van de grondeigenaar over. Ik redigeerde de tekst van hun bedrijfsbrochure –een map– en bedacht het motto. Dat motto is misschien niet heel origineel, maar het is goed bruikbaar en erg toepasselijk.

De vormgeving is van Het Lab.

dinsdag 5 juni 2012

Nieuwsbrief Dijkbewaking

Het is een leuk uitstapje: kijken naar het hoge water in de rivier. Maar voor veel mensen betekent hoog water vooral hard werken. Die dijkbewakers –en andere betrokkenen in het rivierengebied– worden op de hoogte gehouden met deze Nieuwsbrief. Ik heb dit nummer geschreven.

Interviews met 'dijkpatrouillelopers', nieuwtjes over proefsluitingen van waterkeringen en alles over 'coupures' in de dijk die in geval van hoog water gesloten kunnen worden.

De vormgeving is van Het Lab.