dinsdag 24 mei 2011

Bagger

"Bagger staat in een kwade reuk, maar de boer is er blij mee" zegt Rudy Visscher in het coverartikel dat ik schreef voor het relatiemagazine van Waterschap Rivierenland. Hij heeft het over het 'weilanddepot'. Dat is een manier om overtollige bagger permanent op te slaan en in één moeite door het –inklinkende– weiland een beetje op te hogen.

Dat gaat in Nederland regeltjesland natuurlijk niet zomaar. Daarvoor moet op veel vlakken worden samengewerkt, bijvoorbeeld tussen gemeente en waterschap. Over die samenwerking gaat dit artikel.















maandag 23 mei 2011

Verslag symposium

Geen onderwerp zo gek of er worden in ons land symposia en netwerkdagen over gehouden. Hier zijn een groot aantal ‘waterwerkers’ aan het praten over de ‘waterketen’.

Betere aansluiting tussen waterproductie, riolering en waterzuivering moet in de toekomst zorgen voor minder kosten voor de burger.

Ik bezocht de netwerkdag en schreef erover in het relatiemagazine van Waterschap Rivierenland.

woensdag 4 mei 2011

Flyer Deltakwartier

Bij het aanprijzen van de woningen in het nieuwe wijkje 'Deltakwartier' leek het ons wel eens fris om er geen doekjes om te winden. Geen verhullend taalgebruik.

Presikhaaf had misschien een minder goede naam, maar nu is het er fijn thuiskomen. Zeker omdat je er ruim woont voor een ongehoord lage prijs.

De kubieke meter woonplezier die de leuke jonge moeder achterop heeft is dan ook niet gephotoshopt: het is een echte houten kubieke meter!