vrijdag 12 februari 2010

Informatieborden Hoge Veluwe

 Voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe (her)schreef ik de teksten voor de informatieborden in het veld. Veel research & tekstsprokkelwerk. Ontwerp en uitvoering van de borden is van Van de Pol reclame.

donderdag 11 februari 2010

Routeborden

 Dit jaar bestaat De Hoge Veluwe 75 jaar. Om dat te vieren wordt er binnenkort een speciale wandelroute geopend. In een klein uurtje langs de hoogtepunten in het centrumgebied van het park. Ik schreef de tekst voor de borden langs de route, met leuke 'weetjes' over het landschap, geschiedenis, kunst en architectuur.   

woensdag 10 februari 2010

Jaarverslag rechtbank Arnhem

Dit is het interne jaarverslag van de rechtbank Arnhem, de 'Trolley'. We hebben het format ooit, zes jaar geleden, verzonnen als parodie op de Metro of de Spits. Inmiddels is het een echt magazine geworden. 

Voor dit nummer schreef ik het openingsartikel –een interview met de president– en twee spreads in het binnenwerk. 

De vormgeving is van Eric van Arendonk, de fotografie van Voermans van Bree.



















dinsdag 9 februari 2010

Interviews Spatpen

 Voor Van Wijnen Oost schrijf ik een personeelsblad. Voor dit nummer maakte ik ook de coverfoto. Stemmig. Ik bezoek voor elk nummer een aantal 'werken', bouwplaatsen door het hele land, en schrijf daar reportages over. Ik stel me voor dat die artikelen leuk moeten zijn voor collega's én voor het thuisfront. 
De rest van het blad wordt gevuld met bijdragen van medewerkers die ik redigeer. De vormgeving is van Nijhuis + Van den Broek.

maandag 8 februari 2010

Publieksversie Economische Agenda

 Gemeente Arnhem geeft zeeën aan beleidsnota's en ambtelijke stukken uit. Die missen vaak hun doel omdat ze eenvoudigweg niet gelezen worden. Daarom is bij deze nota voor een andere koers gekozen: een publieksversie in een verhelderende vormgeving. Ik heb de tekst –in goed overleg met de betrokken ambtenaren– ingekort, ontdaan van jargon en beter leesbaar gemaakt. De illustratieve vorm van Het Lab grafisch ontwerpers doet de rest.
 

zondag 7 februari 2010

Weltevree bedrijfsbrochure

 Brochure voor het productlabel van Floris Schoonderbeek en Dick van Hoff. Onder grote tijdsdruk geschreven en geproduceerd om nog mee te kunnen naar de Meubelbeurs in Milaan in april 2009. Vormgeving van Sinds 1416, fotografie van Suzanne Valkenburg. 

zaterdag 6 februari 2010

Made in Arnhem boek

Aan het begin van het Arnhemse culturele seizoen 2009-2010 werd het festival 'Made in Arnhem Invites' gehouden. Dit festivalboek doet een poging de Arnhemse creatieve sector in beeld te brengen.

Zo'n 40 kunstenaars en creatieven worden aan de hand van interviews nader geportretteerd. Ik nam 9 interviews voor m'n rekening. 

De vormgeving is van Catalogtree ('Vormgeven ist Programieren').  




























vrijdag 5 februari 2010

Nieuwsbrief ABT

Voor ingenieursbureau ABT schrijf ik een Nieuwsbrief. Oefening in bondigheid, want ik moet vaak zeer gecompliceerde (bouw)techniek uitleggen in héél weinig woorden. Betonkernactivering en duurzame gebouwconcepten voor beginners. De vormgeving is van Eric Kresse. 



donderdag 4 februari 2010

Scena bedrijfsbrochure

 Bedrijfsbrochure voor Scena akoestisch adviseurs. Nadat ik hun geniale motto Grip op geluid had verzonnen mocht ik alles voor ze schrijven. Dit omslag is van metaal en vilt, het losbladige binnenwerk is een staalkaart aan akoestische projecten met veel plaatjes en quoots van tevreden opdrachtgevers. De vormgeving is van Het Lab.


 

Klantenwerven kan best een beetje tong-in-cheek. Deze advertentie is vormgegeven als een 'contactadvertentie'. 'Scena kan opvallend goed luisteren...'

woensdag 3 februari 2010

Gebruiksaanwijzing bedrijfsbrochure

 Grafisch vormgevers Simons en Boom werden er een beetje moe van altijd maar weer te moeten uitleggen wat ze doen, hoe dat gaat en wat je kunt verwachten van ontwerpers. Ik schreef een heldere gebruiksaanwijzing voor ze. De tekst is zo summier dat het bijna poëzie wordt.

dinsdag 2 februari 2010

Organisatieadvies site

 
Print is natuurlijk history, voor sommige van mijn opdrachtgevers. Voor organisatie-adviesbureau De Galan en Voigt –altijd bij de tijd– maakte Jaap Gerretsen van Media Explosiva een beeldende site met steekwoorden. Ik schreef hier en daar catchy teksten, bijvoorbeeld bij de adviseursprofielen. Werken voor internet is werken op de ultra-korte baan.



maandag 1 februari 2010

Kalender relatiegeschenk


Voor drukkerij Roos & Roos maakte Sinds 1416 een kalender over tijd, inkt, ontluikende bladeren en andere vergankelijkheden. Ik maakte daar een verbindend tovertekstje bij. Klik er op om het te lezen en hit dan de back-toets.